Frontend Ontwikkelaar | European IT | ictjobopenings.nl

Een ontwikkelaar van HTML, CSS en JavaScript is verantwoordelijk voor het creëren en onderhouden van de gebruikersinterface (UI) en de gebruikerservaring (UX) van een website of webtoepassing. Hun taken omvatten onder meer

Ontwerpen en Structureren van Webpagina's

De ontwikkelaar gebruikt HTML (Hypertext Markup Language) om de structuur van webpagina's te definiëren. Hierbij worden elementen zoals koppen, paragrafen, lijsten en afbeeldingen gebruikt om de inhoud van de pagina te organiseren.


Styling van Webpagina's

CSS (Cascading Style Sheets) wordt gebruikt om de visuele presentatie van webpagina's te definiëren. De ontwikkelaar maakt gebruik van CSS-regels om kleuren, lettertypen, marges, padding en andere visuele aspecten van de pagina's aan te passen en te stijlen.


Interactie Toevoegen met JavaScript

JavaScript wordt gebruikt om interactieve elementen en functionaliteit aan webpagina's toe te voegen. De ontwikkelaar schrijft JavaScript-code om bijvoorbeeld formulieren te valideren, gebruikersinteracties te verwerken, animaties toe te voegen en AJAX-verzoeken te maken voor dynamische inhoud.


Responsief Ontwerp Implementeren

De ontwikkelaar zorgt ervoor dat webpagina's goed werken en er goed uitzien op verschillende apparaten en schermformaten. Dit omvat het gebruik van technieken zoals media queries en flexibele lay-outs om een responsief ontwerp te implementeren dat zich aanpast aan de beschikbare ruimte op het scherm.


Browsercompatibiliteit Testen

De ontwikkelaar test webpagina's in verschillende webbrowsers om ervoor te zorgen dat ze consistent en goed werken op alle populaire browsers, zoals Chrome, Firefox, Safari en Edge. Eventuele compatibiliteitsproblemen worden geïdentificeerd en opgelost om een optimale gebruikerservaring te garanderen.


Optimalisatie voor Snelheid en Prestaties

De ontwikkelaar optimaliseert de code en middelen van webpagina's om de laadtijden te minimaliseren en de algehele prestaties te verbeteren. Dit kan onder meer het optimaliseren van afbeeldingen, het verminderen van HTTP-verzoeken en het implementeren van caching-strategieën omvatten.


Kortom, een ontwikkelaar van HTML, CSS en JavaScript is verantwoordelijk voor het creëren van aantrekkelijke, functionele en gebruiksvriendelijke webinterfaces die voldoen aan de behoeften en verwachtingen van gebruikers. Hun werk is essentieel voor het bouwen van effectieve websites en webtoepassingen die succesvol zijn in een digitale omgeving.


Vacatures voor deze rol kun je vinden op www.ictjobopenings.nl